Primii pași pe Internet

Avem nevoie de un website. Ce trebuie să știm?

Acest articol se adresează persoanelor care doresc să dețină un websitecare, dar care nu cunosc pașii necesari pentru a avea o prezență pe internet.

De-a lungul anilor am realizat ca mare parte din clienții mei nu cunosc și nu înțeleg diferențele între termeni ca: domeniu, IP, hosting sau găzduire, administrare etc. Clienților care nu cunosc aceste detalii îmi place să fac să le fac următoarea analogie: numele de domeniu este numele lor, hostingul este locul în care locuiesc iar website-ul este un obiect din acea locuință.

Voi încerca mai jos explic fiecare din acești termeni și care sunt pașii pentru a avea un website.

Pasul 1: Alegerea unui nume de domeniu / URL

Atunci când avem nevoie de un website, primul pas pe care trebuie să-l facem atunci când dorim să deținem un website este sa hotărâm numele de domeniu unde acesta va putea fi găsit pe internet. Acesta este un pas foarte important pentru că va defini identitatea noastră pe internet de-acum încolo.

Pasul 2: înregistrarea numelui de domeniu

După ce am decis numele de domeniu și am găsit unul care este liber, trebuie să completăm un formular la un Registrator.

Pasul 3: alegerea unui serviciu de hosting

După ce am ales numele de domeniu și l-am înregistrat, pasul următor este să găsim un serviciu de hosting care va găzdui saitul nostru care va găzdui siteul nostru.

Aici trebuie să avem în vedere câteva aspecte:

  • Serviciul de hosting trebuie să fie stabil și să aibă o viteză bună;
  • Trebuie să dețină un departament de serviciu clienți de bună calitate;
  • Din punct de vedere al cerințelor tehnice trebuie să ne asiguram că vom achiziționa funcționalitățile de care avem nevoie și un spațiu suficient. Firmele de hosting oferă pachete de găzduire și tot ce trebuie să facem este să-l alegem pe cel potrivit nouă.

Dacă nu am achiziționat la pachet numele de domeniu și găzduirea, trebuie să parcurgem și pasul 4.

Pasul 4: Conectarea numelui de domeniu la hosting – setarea DNS

Pentru a conecta numele de domeniu la serviciul de găzduire este necesar să setăm numele de server sau DNS la Registrator

În acest moment suntem pregătiți pentru încărcarea website-ului pe internet pentru încărcarea website-ului pe internet. Acest lucru se face. Acest lucru se face fie prin interfața CPanel oferită de serviciul de hosting fie printr-un serviciu de FTP. Pentru cei care doresc să realizeze primul site și nu sunt deciși asupra tehnologiei pe care să o utilizeze, acest articol îi poate ajuta.

Pentru cei care doresc să parcurgă acești pași fără a apela la serviciile unei agenții sau a unui freelancer, îi sfătuiesc sa apeleze cu încredere la serviciile HostVision. Puteți achiziționa servicii HostVision utilizând butonul de mai jos:

Ți-a plăcut acest articol?

Share on Facebook
Share on Linkdin

Lasă un comentariu

Scroll to Top