De ce WordPress?

Pointconcept susține utilizarea WordPress!

In ziua de astazi există multe tehnologii prin care se poate realiza un website. Una dintre aceste platforme este WordPress, care a apărut în 2003 și încă de la început a fost o platformă gratuită, de tipul Open Source.

Una din cele mai comune erori este sa credem ca WordPress a ramas o platforma de Blogging. 

Intr-adevar a pornit ca o platforma de Blogging, dar a evoluat de-a lungul anilor într-o puternica unealtă de construcție de website-uri și un CMS – Content Management System – sigur și de calitate. Conform unui studiu realizat la inceputul acestui an, WordPress este utilizat de 32,3% din site-urile de pe Internet. Branduri ca Time Magazine, Sony, Disney, The New York Times, CNN, Best Buy folosesc WordPress!

WordPress este acum cel mai important CMS de pe piață având un avans mare în fața competitorilor săi. Iată câteva motive importante pentru care ar trebui să folosești WordPress.

WordPress este cel mai popular CMS.

Ce este un CMS? Content Management System, în traducere sistem pentru gestionarea conţinutului, este o aplicaţie software sau un set de programe folosit pentru setarea, publicarea şi editarea mai uşoară a conţinuturilor, textelor, imaginilor şi a altor detalii. Cu alte cuvinte CMS reprezintă scheletul unui website. 

Se estimează că în jur de 75 milioane de website-uri utilizează în prezent WordPress. 

Are un cost de instalare și de administrare scăzut.

WordPress necesită mai puține ore pentru setare, modificare și întreținere, în comparație cu alte CMS-uri cum ar fi Drupal sau Joomla. Este ușor să găsești designeri și developeri WordPress dacă există nevoia de dezvoltare în viitor. In cazul unui website static sau al unui CMS personalizat, costurile ulterioare dezvoltări sunt foarte ridicate.

WordPress este un CMS gratuit.

WordPress este un software CMS gratuit. Asta înseamnă că este gratuit să îl downloadezi, instalezi, utilizezi, și să-l modifici după nevoile tale. Poate fi utilizat pentru a creea orice tip de website.

De fapt acesta este cel mai mare avantaj, este suficient de ușor de utilizat și de flexibil pentru a crea diferite tipuri de website-uri.

Chiar dacă WordPress este gratuit nu înseamnă că putem avea un website fără a cheltui niciun leu. Avem nevoie de un domeniu și de o găzduire, așa cum am explicat în articolul acesta. După cum spuneam acolo, pe site-ul celor de la HostVision puteți rezerva un domeniu și achiziționa hosting.

Pentru grafică sau funcționalități avansate există freelanceri sau agenții care pot interveni în website-ul tău contra cost.  De exemplu poți plăti un freelancer pentru a face un design de logo sau pentru a modifica codul CSS în saitul tău Totul depinde de nivelul de experiența pe care il ai și de mărimea siteului.

WordPress este ușor de modificat cu teme și pluginuri

O mare parte din utilizatorii de WordPress nu sunt nici webdesigneri nici programatori. În realitate marea majoritate a utilizatorilor de wordpress nu am nicio cunoștință anterioară despre designul de website-uri.

Pentru cei mai puțin tehnici wordpress este soluția perfecta pentru că există mi-e de teme de website-uri gratuite din care pot alege. Există o temă WordPress perfectă pentru aproape orice tip de website chiar dacă e blog, site business ori magazin online.

Temele WordPress sunt ușor de modificat pentru că marea majoritate din ele vin cu o interfață care-ți permite să schimbi culori să încarci un logo să schimbi fundalul să creezi slide-uri și să-ți adaptezi nevoile fără a scrie cod deloc.

De asemenea se poate adăuga funcționalitate specifică nevoilor tale cu ajutorul pluginurilor. Pluginurile WordPress sunt aplicații care pot adăuga siteului tau funcționalități precum analize, formulare de contact, zonă de membri și multe altele. La fel ca și temele, există pluginuri gratuite care pot fi utilizate, însă acestea oferă o funcționalitate limitată.

WordPress și SEO

WordPress este scris utilizând cod de una de calitate iar asta înseamnă ca Google și alte motor de căutare iubesc wordpress. De aceea site-urile WordPress primesc un ranking mai mare decât altele în motoarele de căutare.

WordPress este ușor de administrat

Platforma WordPress vine cu un sistem de update încorporat. Aceasta înseamnă ca website-ul tău poate fi la zi direct din interfața de administrare. De asemenea wordpress te avertizez când există o versiune nouă deci poți să faci un update doar prin apăsarea unei taste.

Pentru a proteja saitul tău de hackers sau modificări nedorite, Poți utiliza cu ușurință un plugin de backup care să creeze automat backup uri și să le țină în siguranță într-un loc pe server.

WordPress și securitatea datelor

WordPress fost dezvoltat având ca și concept central securitatea și este considerat a fi o platformă foarte sigură pentru a rula un website. Cu toate acestea ca și în lumea reală, Internetul poate fi un loc nesigur.

Există hackeri care vor să pună mâna pe cât mai multe siteuri cu putință. Pentru a-ți proteja saitul tău WordPress există câteva lucruri simple pe care trebuie să le faci pentru a deveni și mai sigur.

WordPress este publicat și în limba română

WordPress este o platformă ușor de tradus iar în clipa de față există peste 120 de limbi diferite în care poate fi utilizat wordpress. Printre acestea este și limba română ceea ce înseamnă că nu este neapărat necesar să cunoaștem limba engleză pentru a avea un website de calitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Share on Facebook
Share on Linkdin

Lasă un comentariu