Cât timp poate funcționa un website fără mentenanță?

Există propietari de website-uri care, din dorința de economisi o sumă de bani, își pun această întrebare: Cât timp poate funcționa un website fără mentenanță, adică fără sa plătesc servicii de administrare? În discuțiile cu acești proprietari îmi place să fac o analogie: ”cat timp ai utiliza o mașină fără să o duci la service?”

Durata de timp în care un website poate funcționa fără mentenanță înainte ca acesta să înceapă să se degradeze este foarte variabilă. Acest lucru este infulențat de complexitatea site-ului, de calitatea inițială a dezvoltării sale și de frecvența operațiunilor de update a softului, în funcție de soluția tehnică aleasă.

Mentenanța site-urilor este recomandată pentru a evita trei mari probleme care apar: securitate, performanță și funcționalitate. Pentru a preveni aceste probleme, serviciul de mentenanță include dar nu se limitează la operațiuni cum ar fi: update de software, verificare broken links, optimizarea vitezei de încărcare a paginilor, funcționalitatea în diferite medii de afișare – desktop, mobile etc.

Fără o întreținere regulată un website începe să se degradeze într-un timp relativ scurt, și aici vorbim de săptămâni sau luni. Legăturile care nu mai există (broken links) și conținutul învechit duc la o experiență de navigare slabă, care face ca vizitatorii să părăsească website-ul în scurt timp, ceea ce are impact negativ asupra poziției sit-ului în clasamentele motoarelor de căutare.

Vulnerabilitățile de securitate apar atunci când nu sunt facute updateuri de software, lăsând website-ul la îndemana atacurilor de tip malware sau hacking. Prin malware întelegem un soft proiectat intenționat pentru a provoca daune.

În concluzie, un serviciu de mentenanță este important pentru a ne asigura că website-ul își indeplinește funcționalitatea pentru care a fost produs, ramâne sigur pentru vizitatori și le oferă o experiență de navigare plăcută. Citește mai multe despre beneficiile pe care le aduce un serviciu de mentenanță în acest articol.

Ți-a plăcut acest articol?

Share on Facebook
Share on Linkdin

Lasă un comentariu

Scroll to Top